Pouť za (moje) povolání

Pouť za moje povolání, tak se jmenuje akce, která proběhla v termínu 18. -24. 3.2019. Organizovaly ji slovenské sestry FMA. Jak název sám říká, byla zaměřena na povolání a to takovým způsobem, že jsme procházely život Marie Dominiky Mazzarelové a přemýšlely nad svým vlastním životem.

Naše pouť začala setkáním v Bratislavě na mši svaté.

V úterý 19. 3. ve 2 hod. ráno jsme vyjely autobusem do Itálie. Našim prvním cílem se stala Padova, kde jsme navštívili Antonína z Padovy, patrona hledajících, tedy patrona všech účastnic, které hledají své povolání.

Poté jsme jely do Mornese. Je to malá italská vesnice v severní Itálii a právě z ní pochází M. D. Mazzarelová, která je spoluzakladatelkou sester FMA. V Mornese jsme strávily krásné tři dny. Každý den jsme měly krátké katecheze, které byly zaměřené na život M. D. M. a pokaždé z nich jsme dostaly několik otázek na zamyšlení, které se týkaly našeho života. Také jsme navštívily místa spojené s jejím životem: rodný dům, kostel ve kterém byla pokřtěna a navštěvovala ho, místo kde skládala své první sliby a mnoho dalších. Měly jsme i několik aktivit, např.: dostaly jsme každá nádobku naplněnou až po okraj vodou s kterou jsme měly jít k potoku, ve kterém M. D. M. se svými sestrami chodila prát prádlo. Měly jsme být potichu a přemýšlet: ,,Jaký poklad je ve mně?“ Pak jsme se o tom sdílely ve skupinkách.

V sobotu ráno jsme vyjely do Turína. Našim cílem byla bazilika Marie Pomocnice křesťanů a navštívení několika míst spojených se životem Dona Bosca. Během prohlídky Turína se nám věnovaly i tři postulantky, které jsou tam ve formaci.

Mnoho z nás na závěr ochutnalo italskou zmrzlinu, pizzu a kávu.

Navečer jsme nasedly do autobusu a vydaly se na Slovensko. Po příjezdu do Bratislavy jsme naši pouť zakončily mší svatou a snídaní v provinciálním domě.

Marie Machová