Setkání sester v Hradci Králové

Jarní setkání sester naší Inspektorie se uskutečnilo v termínu 12.-14.4.2024 v našem domě v Hradci Králové. Protože počasí nám přálo, naplno jsme využívaly místní krásnou zahradu, jak na osobní procházky, rozjímání, modlitby, tak na společná sdílení a rozhovory. Program byl poučný, zábavný, odpočinkový i sdílecí, takže si každý přišel na své 🙂 

Pátek večer pro nás jako loni improvizační divadlo BIZONI, kteří v našem domě každý týden trénují, sehrálo představení. Některé sestry se do něj dokonce zapojily. O humor nebyla nouze. Bohužel toto představení již nikdy neshlédnete, improvizační divadla jsou tak cenná proto, že je herci nikdy nezopakují 🙂 Rozhodně jsme se dostatečně nasmály a uvolnily.

Sobota dopoledne patřila tématu poslušnost. Tři obohacující přednášky a témata ke sdílení si pro nás připravily sestry, které měly celý víkend na starost: Zuzka Magerová, Majka Tkadlecová a Eva Liškutinová. Po obědě byl čas na odpočinek, růženec. Odpoledne k nám zavítal host, ředitel celého vesmíru. Tedy, uvedeme na pravou míru, o. Tomáš Hoffmann, který je ředitelem DCŽM Vesmír. Po společné mši svaté bylo na programu společné přemýšlení o mladých dnešní doby, o tom, jakou mají naději a jak jim ji přinášet. Otec Tomáš povídal poutavě a zajímavě, že čas utekl jak voda a po rozloučení následovala ještě adorace, večeře, modlitba. Večer byl sesterský u vínečka, kofoly, zahrály jsme pár her a popovídaly, kdo s kým chtěl 🙂

V neděli jsme kromě úklidu, loučení, mše svaté a oběda stihly zvolit delegátku na tříletou verifiku, která se bude konat ve Fatimě v lednu 2025. 

Děkujeme hostující komunitě, že se o nás všechny krásně postarala, sestrám, které zajišťovaly program, a vám všem za modlitby. Setkání proběhlo v příjemném a sesterském duchu.

Více foto zde.