Den otevřených dveří v Brněnské komunitě

V naší brněnské komunitě se snažíme každý rok v neděli kolem svátku Laury Vicuni, patronky našeho domu, uspořádat den otevřených dveří, při kterém si návštěvníci mohou prohlédnout naše prostory, pomodlit se v kapli, občerstvit se v jídelně, prohlédnout fotografie z našeho života nebo si jen tak popovídat. Také pro děti je vyčleněný koutek her. Letos jsme však kvůli pandemii tuto oblíbenou aktivitu uskutečnit nemohly, a proto jsme přemýšlely, jak ji nahradit. Vznikl nápad uspořádat Den otevřených dveří virtuálně. Podařilo se nám vlastními silami natočit video, ve kterém se střídáme v představování jednotlivých částí našeho domu a ukazujeme fotografie z našeho života. Video je uvedeno a zakončeno interaktivními písničkami. Bylo uvedeno v neděli 24.1. na youtube kanále salesiáni Žabovřesky hned po streamované dopolední mši svaté a mělo kolem 3 000 shlédnutí.

Odpoledne jsme ještě připravily Den otevřených dveří on-line, kdy se lidé mohli připojit přes meet do naší videokonference. Doba byla od 16 do 18 hodin. A zájemci se opravdu přihlásili – někteří jen tak pozdravit, někdo chtěl společnou modlitbu, někdo popovídání. Bylo to moc pěkné a rychle nám to uběhlo.

Jsme rádi, že se nám i v této náročné době podařilo nějakým způsobem otevřít dveře našeho domu a pozvat lidi do pěkného společenství. Kdo ještě video neviděl, má možnost ho shlédnout na tomto odkazu.