Reportáž z Prahy – Kobylis

 Další, už čtvrtá reportáž přináší nakouknutí do naší komunity v Praze – Kobylisích. Odpovědi nám poslala sestra Hanka Gennertová.

  1. Věnujete se přes rok dětem a mládeži. Přes Vánoce také nějak sloužíte nebo odpočíváte?

V současné době pracuji v centru volného času a v něm máme o Vánocích zavřeno. Volné dny trávím částečně se svou komunitou a na pár dní pak vyrazím také navštívit své příbuzné. Je to hezký čas spousty milých mezilidských setkání.

2. Čím byl letošní Štědrý večer tradiční a čím netradiční?

Tradiční byl některými vnějšími věcmi (štědrovečerní menu, to, co která z nás připravovala, plus minus průběh Štědrého dne, atd.) Netradiční/jiný byl v tom, že jsme den před Štědrým dnem mohly po několika měsících stavebního ruchu v našem domě na pár dní trochu více uklidit, pověsit třeba alespoň v jedné společné místnosti záclony a na chvíli zase zažít trochu více „útulna“. Uvědomila jsem si, jak mi to udělalo dobře.

3. Z čeho jsi měla o Vánocích radost a co tě rozesmutnělo?     

Jak už jsem říkala – ta mezilidská setkání, na které bývá čas a příležitost právě o svátcích, ta mne vždy potěší. Potěšil mě i jeden den, kdy jsem zůstala doma sama – ten byl občerstvující zase jinak. Na rozesmutnění asi nedošlo. Byl to pro mě vcelku pokojný čas.