Akce Ježíšek pro babičku

Advent letos trval jen tři týdny, tak až teď v době Vánoční se nám daří podělit se s vámi o hezké chvíle, které v něm proběhly. Jednu takovou nabízíme z Brna a předáváme slovo sestře Majce Kučerové: “Advent je v Brně opravdu nabitý akcemi. Kromě tradiční výroby adventních věnců, jarmarku, adventních aktivit pro děti, rorátů apod. V sobotu 23. 12. se tradičně dělával program pro děti, aby doma rodiče mohli vše v klidu připravit na večer. Letos jsme to zkusili trochu změnit. Řekli jsme si, že nemusíme pořád my připravovat program pro děti, ale že i děti mohou udělat něco pro druhé.
Oslovili jsme pár seniorů, že bychom je před Vánocemi navštívili. Pan farář napsal pozdrav, děti vyrobily svíce a vyrazili jsme po malých skupinkách (šest dětí a dva starší) tam, kde byl někdo sám. Bylo až dojemné sledovat, jak byli tito staří lidé rádi, jak je to potěšilo. A nejen to, samotné děti byly velice dobře naladěny a obohaceny staršími lidmi.
Na závěr jsme si všichni dali pizzu a odcházeli domů s radostí v srdci, že i v dnešní době jsou děti ochotné udělat dobrý skutek, vyjít ze sebe.
P.S. Naši Alenku jsme samozřejmě taky navštívili. Byla moc ráda.”
 
Jen doplníme, že Alenka Vojtková je naše nejstarší sestra, má dávno po devadesátce, z domu už hodně let nevychází, ale je modlitební oporou celé Brněnské komunity i naší Inspektorie.  
 
Děkujeme brněnské komunitě, která se na této akci podílela celá: sestra Zdíša, sestra Pavla i sestra Majka.