Setkání mladých sester v Bratislavě

  Ve dnech 9. – 10. září 2023 se v Bratislavě konalo setkání mladých (mladších) sester FMA ze Slovenské Inspektorie a byly pozvány i ty české :-). Za Českou jela novopečená sestra juniorka Věrka Gajdůšková. Zeptali jsme se jí, k čemu setkání bylo a jak ho prožila:

“Jen pár týdnů po mých slibech jsem zavítala na setkání slovenských juniorek a mladých sester FMA. Setkání bylo obohaceno přítomností naší společné vizitátorky japonské s. Assunty. Jsem velmi vděčná za možnost sdílet se slovenskými mladými sestrami jejich radosti a těžkosti, jejich upřímné  hledání, jak žít  naplno své povolání. S tím souviselo i téma osobního přínosu do reality vlastní Inspektorie. Je skvělé, že jsem také mohla nahlédnout do pestrosti  salesiánské pastorace na Slovensku, díky návštěvě bratislavských  komunit i díky neplánované  zajížďce do Banské Bystrice. Domek, který zde postavili salesiáni sestrám FMA na své zahradě, vzájemná spolupráce a prostředí charismatické  rodiny, které společně vytvářejí, jsou mimořádně krásnou skutečností a domovem pro všechny, kteří na toto místo  přicházejí.”

Děkujeme Věrce a těšíme se na zprávy z dalších setkání. Věrka je totiž teď v Česku jedinou juniorkou, sestrou z časnými sliby, a proto občas v rámci své formace navštíví své slovenské kolegyně 🙂