Plzeňská komunita na Pohádkovém náměstí

Předposlední červnové odpoledne patřilo plzeňské Náměstí Republiky dětem. Náměstí zaplnily pohádkové postavy a děti se mohly potkat i s Andělem Plzeňáčkem.
Letos se do přípravy odpoledne zapojila i naše komunita sester – tedy její polovina – sestra Majka a sestra Hanka. Samozřejmě s pomocí mládežníků, kteří navštěvují SHM Klub Plzeň u nás ve Skvrňanech. Co o tom píše sestra Majka?
“Na pohádkových stanovištích děti dostaly různé zábavné úkoly. Zajišťovali jsme dvě stanoviště – Dívka na koštěti a Princezna ze mlejna. Děti si u nás mohly vyzkoušet slalom na koštěti, poznávat léčivé byliny, ale také hru na citerku. Postupně  po splnění úkolů vyplňovaly tajenku na kartičce, kterou obdržely na začátku, a za správnou odpověď pak získaly odměnu a k tomu ještě aktivně spolupracovaly při závěrečné divadelní pohádce. Pohádkové náměstí organizuje už desátým rokem komunita Koinonia ve spolupráci s dalšími křesťanskými organizacemi a společenstvími a umožňují tak nenásilnou formou seznámení s křesťanskými hodnotami, které účinkující vyznávají. Do celé akce bylo zapojeno kolem 120 dobrovolníků. Zapotili jsme se nejen díky slunečnému počasí, ale i počtu účastníků – ale stálo to za to! A našim pomocníkům patří velké díky!”
Také my děkujeme sestře Majce za zprávy a přejeme požehnané prožití léta a všech prázdninových aktivit.