Prof. Michal Vojtáš, SDB vícerektorem UPSu v Římě

Ve čtvrtek 7. října 2021 jmenoval kancléř salesiánské papežské univerzity (UPS) hlavní představený P. Ángel Fernández Artime prof. P. Michala Vojtáše vícerektorem Salesiánské university v Římě (UPS) na tři následující roky. Mezi jeho prioritní závazky bude patřit podpora vědeckého výzkumu a součinnost mezi různými skutečnostmi UPSu.

P. Vojtáš poděkoval za důvěru a zavázal se „provést úkol v úzké spolupráci s rektorem, v součinnosti s různými skutečnostmi univerzity a salesiánské kongregace, podporovat vědecký výzkum, doprovázet lidi a strategické procesy UPSu“.

Narodil se v Košicích na Slovensku 16. dubna 1977 a od roku 1997 salesiánem. Prof. Vojtáš je odborníkem v oblasti plánování a vedení vzdělávání. Doktorát získal na Pedagogické fakultě UPS diplomovou prací „Plánování a rozlišování: salesiánské vzdělávací a pastorační plánování mezi historií, teoriemi a inovativními návrhy“.

P. Míšo Vojtáš přednášel letos o prázdninách na formačním dnu v Praze Karlíně, které se tradičně uskutečňují pro zaměstnance a učitele školy a školky.

Vyprošujeme mu hojné Boží požehnání a světlo Ducha Svatého.

Více informací se můžete dočíst zde.