Radost ze setkání s Bohem

V neděli 18.6.2023 v kapli sv. Karla Boromejského u sester salesiánek v Karlíně přijaly dvě studentky zdejší školy (Církevní střední škola Jana Boska) svátosti – Viki přijala poprvé Ježíše v eucharistii a Sára byla pokřtěna. Obě jsou studentkami 3. ročníku obor ošetřovatel. Na svátosti je připravovaly sestry salesiánky – sestra Zuzka Magerová z komunity v Karlíně a sestra Lída Rybecká z komunity v Kobylisích. Mši svatou sloužil salesián Vojta Sivek a velmi citlivě mluvil ke všem shromážděným. Taktéž obřad byl jednoduchý, srozumitelný, slavnostní a radostný. Zeptaly jsme se holek, jak slavnost prožily:

Viktorka: “Byla jsem velmi překvapená, když jsem uviděla, jak je kaple krásně ozdobená. Atmosféra tam byla nepopsatelně příjemná. Jsem opravdu moc vděčná jak paní učitelce Magerové (sr. Zuzce), tak i paní učitelce Rybecké (sr. Lídě) za cestu, kterou nás provázely k poznání Ježíše Krista. A samozřejmě děkuji všem, kteří se za nás modlili a přišli nás podpořit a prožít ten okamžik s námi. Cítila jsem v sobě pokoj, který bych chtěla, aby každý zažil. Jsem ráda, že tam se mnou byla má rodina. Na tento den nikdy nezapomenu.”

Sára: “Křest pro mě byl krok, který jsem si přála několik let. Když jsem se dozvěděla, že s paní učitelkou by tato cesta byla možná, nemohla jsem tomu uvěřit a strašně jsem se těšila. Příprava sice trvala rok, ale určitě stála za to! Byl to jeden z nejkrásnějších okamžiků v mém životě. A jsem moc vděčná za tento den, že můžu být Bohu teď blíž a blíž.”

Jsme Bohu vděčné, co vše koná v srdcích lidí a přejeme holkám, aby Ježíše stále více poznávaly a milovaly.