Svátek vděčnosti Karlínské komunity

Na konci školního roku mívá každá naše komunita tzv. svátek vděčnosti, čas, kdy děkujeme zodpovědné za komunitu a zároveň sobě navzájem i Pánu Bohu za vše dobré, co jsme prožily, i za to těžké, že nás to třeba zase posunulo dál 🙂

Letos zahájila termínově Karlínská komunita, která slavila již poslední květnový víkend. Poslechněme, co nám k tomu říká sestra Jana:

“Letos jsme jely na krásné poutní místo Hrádek u Vlašimi. Pro naši rozmanitou jedenáctičlennou komunitu je to místo jak vyšité. Pohodlné, dojezdné, v přírodě. Některé z nás v pátek večer využily auta, jiné vlak a kolo. Rozhodně večer už jsme všechny seděly v jídelně a po večeři a nešporách vzpomínaly u fotek na vše, co jsme letos zažily.

Sobotní dopoledne patřilo duchovní obnově, měly jsme k dispozici kostel a nádhernou přírodu. Tak se každá z nás mohla setkat nějak s Hospodinem a nechat se občerstvit. Po obědě jsme se vydaly do nedaleké Vlašimi. Většina po modré turistické značce kolem řeky Blanice, některé z nás autem, které bylo ve Vlašimi rychleji, proto jsme ještě stihly návštěvu ParaZOO , malé zologické zahrady pro nemocná zvířata v centru Vlašimi. Společně jsme si pak celá komunita došly do vyhlášené Vlašimské cukrárny na zákusek, pokračovaly jsme růžencem ve Vlašimském parku a zakončily mší svatou v kostele sv. Jiljí ve Vlašimi. Protože další den jsme slavily Seslání Ducha svatého, večer jsme strávily na Hrádku v kostele při vigilii, očekávajíc Dary Ducha svatého, vyprošujíc je pro sebe i pro všechny, které nosíme v srdci.

Neděle nabízela opět nádherné slunné počasí. Spolu s farností jsme se zúčastnily prvního svatého přijímání pěti místních dětí. Poté jsme měly moment vděčnosti – každá mohla sdílet, čeho si na tomto roce váží. Následně jsme vyjádřily vděčnost naší ředitelce Helence Křenkové. Rozdaly jsme si malé dárky a zakončily skvělým obědem – pizzou.

Děkujeme Pánu za tento víkend i za celý rok a těšíme se na další Jeho dary, které budeme objevovat.”