První oslava stopadesátin na DSS

O přelomovém víkendu (30.4.-1.5.) se po neuvěřitelných 9 letech uskutečnilo setkání salesiánské rodiny a jejích příznivců, takzvané DSS (Dny salesiánské spirituality) v Kroměříži. Pořádání se tentokrát ujala provinciální rada Salesiánů spolupracovníků a celé setkání perfektně klapalo. Patří jim velký obdiv a dík. Na programu byla přednáška P. Petra Zelinky SDB k tématu letošní Streny – Dělejte vše s láskou, nic násilím.  Dále workshopy, setkání, společná modlitba a slavení mše svaté…

Sobotní dopoledne patřilo nám, sestrám salesiánkám. Slavíme totiž celý rok 150. založení Institutu. Přesně to bude 5. srpna, ale oslavy budou na etapy. Dostaly jsme tedy možnost v dopoledním programu seznámit účastníky jak s naší celosvětovostí, tak s naší českou historií a také současností. Byla přítomna i pěkná řádka salesiánek, takže bylo možné nás vidět a potkat i naživo. Historie FMA v CR pro DSS Kroměříž.

V sobotu zavítali do Kroměříže z nedalekého Fryštáku i vybraní bratři salesiáni, kteří tam měli závěr kapituly a setkání Provincie. Mši sloužil delegát pro salesiánskou rodinu P. Petr Košák SDB.

V neděli závěrečnou děkovnou mši v kostele sv. Jana Křtitele sloužil provinciál salesiánů Martin Hobza. Tato mše se přenášela prostřednictvím televize Noe do světa.

Celé setkání se neslo v duchu radosti, sdílení a otevřenosti všem, kdo by se chtěli stát součástí široké salesiánské rodiny a oslovuje je odkaz sv. Jana Boska.

Další fotografie ze setkání.