Začínáme pod ochranou Panny Marie

Zdravíme na konci prázdnin a začátku nového školního roku z Karlína. Udály se tu přes prázdniny velké změny. Zaprvé stavební – jen se přijďte podívat do naší školy – a tedy v těchto dnech nejen podívat, ale i pomoct uklízet, nosit, stěhovat. Z malé tělocvičny jsou hned dvě krásné třídy, škola má i nové sprchy a toalety. Učitelé mají další sborovnu, nebudou se už muset tlačit tři u jednoho stolu… Práce se trochu zpozdily, takže teď uklízí každý, kdo má ruce a nohy (pomohla i sestra Dari z Brna, učitelé, studenti…), aby žáci nebyli ochuzeni o školní docházku a mohli 1. září začít 🙂

Další změny jsou personální – zasloužilá ředitelka Majka Kučerová přesídlila do Brna a bude pracovat v médiích. Novou ředitelkou komunity je sestra Helenka Křenková a do Karlína přibyla i sestra Eva z Brna. Je nás tedy opět kulatá desítka.

V sobotu 28.8. jsme se poprvé sešly celá komunita a roční plánování. Jaký bude program dne, kdo má v komunitě co na starost… Jako v rodině.

No a v neděli 29.8. jsme jely vše svěřit na pouť Panně Marii Svatohorské. Do její přímluvy svěřujeme naši komunitu, to, co nás letos čeká i ty, s nimiž se setkáme. Fotky z pouti zde.