Setkání mladších sester v Kobylisích

Mladší sestry české inspektorie se v pátek 4. ledna setkaly v Praze – Kobylisích spolu s inspektorkou  a zodpovědnou za formaci, aby prohloubily svojí přípravu na budoucí převzetí zodpovědností v řídících rolích.

Setkání zahájily společným sdílením z rozjímání z 21 kapitoly Janova evangelia, v níž se Ježíš třikrát ptá Petra, jestli ho miluje a poté mu svěří pasení svých ovcí. Rozjímání vyústilo slavením mše svaté s provinciálem SDB Petrem Vaculíkem. Před obědem se sestry věnovaly hledání nových cest v oblasti pastorace povolání.

Odpoledne se přesunuly k sestrám boromejkám a pod vlídným vedením jedné z nich se zabývaly tématem z oblasti lidského růstu: „Převzít zodpovědnost za svůj život, abych mohla převzít zodpovědnost v životě“. První část se týkala prezentace důležitých období lidského zrání a krizí s ním souvisejících, způsobů reakcí na různé životní události, jejich vlivu na současnost a druhá poté byla dána možnost diskuze a dotazů za účelem lepšího sebenahlédnutí a sebepochopení. Setkání bylo zakončeno krátkou modlitbou a prací s vlastním „vnitřním dítětem“.